Nogomet
0

Van Gaal: Za mene su važne samo pobjede

Totalsport
Dirk Kuyt i Louis van Gaal (Foto: EPA)
Dirk Kuyt i Louis van Gaal (Foto: EPA)
Selektor holandske nogometne reprezentacije Louis van Gaal izrazio je optimizam uoči drugog kruga Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali nije se htio "zalijetati" s izjavama.

Pobjedom protiv Čilea (2-0) u Sao Paulu holandski nogometaši su osvojili prvo mjesto u grupi B s maksimalnih devet bodova i u osmini finala će igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe A. Nakon dobrih igara u prvom krugu mnogi Holanđane vide daleko, ali Van Gaal je oprezan.

"Možemo li do naslova? Vidjet ćemo. To ovisi o mnogo faktora. Ekipa i selektor ne kontrolišu uvijek te elemente. Sve reprezentacije koje su u osmini finala su kvalitetne", istaknuo je Van Gaal.

Osvrnuo se i na određene kritike iz domovine kako reprezentacije ne igra dovoljno atraktivno. Zanimljivo, u svakoj od tri dosadašnje utakmice Holanđani su imali manji posjed lopte od suparnika, ali pobjede im nisu izmakle.

"Morate pustiti tim da igra u skladu s kvalitetima koje ima. Za mene su važne samo pobjede i cilj mi je razviti strategiju koja će na pomoći da to i ostvarimo. Lijepo je vidjeti da našu taktiku potvrđuju i rezultati, a da nije tako, skinuli biste mi glavu. Ovu sam taktiku koristio i u AZ-u, igrali smo istim stilom i osvojili smo naslov. Jedino je važno dati gol više od suparnika".