Nogomet
0

Van Gaal: Rashford mi nije spasio posao

Anadolija
Louis van Gaal (Foto: EPA)
Louis van Gaal (Foto: EPA)
Louis van Gaal, menadžer Manchester Uniteda insistira na tome da mu mladi 18-godišnji Marcus Rashford svojim golovima protiv Midtjyllanda u Ligi Evrope i Arsenala u Premier ligi nije spasio posao.

Van Gaal je pred revanš šesnaestine finala Lige Evrope bio pod velikim pritiskom zbog poraza u Danskoj rezultatom 1:2. Mnogi su čekali još jedan njegov kiks kako bi ga rukovodstvo Manchester Uniteda smijeni. No, nevjerovatan splet okolnosti doveo je Rashforda u prvi plan. Anthony Martial se povrijedio na zagrijavanju za utakmicu i mladi napadač je morao na teren. Šansu je briljantno iskoristio postigao je dva gola u pobjedi 5:1 i to nakon što je Midtyjilland na Old Trafordu poveo sa 1:0.

Tri dana kasnije Rashford je ponovo zaigrao u prvih 11 i to u velikom derbiju sa Arsenalom. Trebalo mu je samo tri minute da nokautira Topnike. Pogodio je u 29. i 32. minuti za vodstvo 2:0, a na kraju je United slavio sa 3:2.

"Mladi igrači uvijek žele da dokažu svijetu, menadžeru, svima da su najbolji i zbog toga donose poseban duh timu. To je razlog zašto nismo investirali u januaru, to sam rekao dva mjeseca ranije, ali ne želite da vjerujete u to. Politika je da imamo mali izbor igrača i da onda možemo dati šansu mladima. Sada čitam da me Rashford spasio. To nije istina. Rashford je zahvaljujući mojoj i politici kluba, dobio priliku da se dokaže. On je tu zbog toga, a ista stvar je sa Cameronom Bortwick-Jacksonom, Guillermom Varelom i mnogim drugim igračima", rekao je van Gaal za britanske medije.

Manchester United je poslije 28 kola na petom mjestu Premier lige sa 47 bodova, čak deset manje od lidera Leicester Cityja. U nedjelju Crvene đavole čeka duel u gostima kod West Bromwich Albiona.