Nogomet
0

Van Gaal predao Bayernu zahtjev za raskid ugovora

Totalsport
Luis van Gaal
Luis van Gaal
Holandski nogometni stručnjak Louis van Gaal pristupio je čelnicima njemačkog bundesligaša Bayerna sa zahtjevom da mu se raskine postojeći ugovor, prenosi Deutsche Presse Agentur.

Van Gaal je nedavno imenovan za novog glavnog direktora Ajaxa, u kojem bi počeo raditi od ljeta 2012. godine. Međutim, Nizozemac bi radije započeo s radom već ove zime, točnije 1. januara 2012. godine, pa je tražio od bivših poslodavaca da mu raskinu ugovo".

Naime, kada je zbog serije loših rezultata Van Gaal otpušten s Bayernove klupe, na istu je sjeo današnji trener, Jupp Heynckess. Međutim, u ugovoru koji je Holanđanin potpisao s minhenskim klubom stoji da su mu bavarski dužnosnici dužni isplaćivati plaću sve do isteka ugovora, odnosno do ljeta 2012. godine. I to je razlog zbog kojeg Van Gaal ne može ove zime započeti obnašati dužnost glavnog direktora Ajaxa.

Iako se činilo da će Bayern morati još šest mjeseci plaćati trenera koji zapravo uopće ne vodi klub, izgleda da će ih toga lišiti sam Van Gaal sa svojim zahtjevom za raskidom saradnje.