Nogomet
0

Ribery: Sretan sam što je Van Gaal daleko od mene

Totalsport
Franck Ribery (Foto: AP)
Franck Ribery (Foto: AP)
Financijski direktor Bayerna Karl Hopfner potvrdio je da je bivši trener toga kluba Louis van Gaal zatražio raskid ugovora kako bio od januara mogao postati direktor Ajaxa.

Holandski stručnjak je smijenjen s funkcije trenera u aprilu ove godine, ali budući da mu ugovor vrijedi do juna 2012., svaki mjesec od Bayerna prima oko 200.000 eura. Ipak, odlučio se odreći pozamašne svote kako bi zasjeo u direktorsku fotelju u amsterdamskom klubu, a konačni raskid s Bayernom bi se trebao dogoditi za tri sedmice kad se vrati s putovanja po Aziji.

I dok se Van Gaal i formalno sprema raskinuti sve veze s Bavarcima, Bild je pitao nogometaše Bayerna što misle o tome, a najzanimljiviji je očekivano bio odgovor Francka Riberyja. Francuz otvoreno nije podnosio holandskog stručnjaka i čim je ovaj napustio klupu Bayerna, Ribery je ponovo proigrao kao u najboljim danima.

"Čuo sam da se svi spremaju otići iz Ajaxa kad dođe Van Gaal. To je pomalo smiješno, ali uopće me nije briga. On je sada daleko, a ja sam iznimno sretan", rekao je Ribery.