Nogomet
0

Van Gaal jako zadovoljan, Puel znao da će ih greška koštati

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon prve utakmice polufinalne utakmice nogometne Lige prvaka između Bayerna i Lyona na Allianz Areni svakako su više razloga za zadovoljstvo imali navijači njemačkog kluba.

Slavio je Bayern s minimalnih 1-0 golom Arjena Robbena iz 69. minute, iako je od 37. do 54. minute bavarski sastav igrao s igračem manje zbog isključenja Francka Riberyja (izravan crveni karton zbog opasnog starta na Lisandru Lopezu). Brojčano su se ekipe izjednačile na terenu kada je Lyonov stoper Jeremy Toulalan dobio drugi žuti karton.

"Vrlo sam zadovoljan, 1-0 je dobar rezultat. Sada ne moramo ići na rizik i mislim da smo dobro obavili posao. Mislim da je Riberyju olaku dan crveni karton, ali Franck je sudiji dao priliku za to. Stajao mu je na nozi duže nego što je bilo potrebno", rekao je Van Gaal.

Prvi komentar na utakmicu dao je i Lyonov strateg Claude Puel.

"Znali smo da će nas i najmanja greška koštati i da će nas sudija (Rosetti) kazniti ukoliko ju napravimo. To je bio slučaj s Toulalanom jer je već od ranije imao žuti karton. U trenucima kad su obje ekipe imale izjednačene snage na terenu puno smo trčali, ali nismo uspjevali zadržati pritisak", rekao je pomalo razočarani Lyonov trener, ponudivši na kraju ipak optimizam uoči uzvrata na Gerlandu.

"Čak da je rezultat u našu korist, dvoboj bi i dalje ostao otvoren i u uzvratnoj će utakmici sve biti odlučeno."