Uništio Liverpool
80

Van Dijk o Messiju: Ne može mu niko ništa, drago mi je što ne igram u Španiji

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Defanzivac Liverpoola i zvanično najbolji igrač engleskog Premiershipa u ovoj sezoni, Holanđanin Virgil Van Dijk, rekao je da Lionela Messija u najboljem izdanju nije moguće zaustaviti.

Barcelona je porazila Van Dijkov Liverpool u prvom meču polufinala Lige prvaka rezultatom 3:0 te su tom pobjedom napravili veliki korak ka plasmanu u veliko finale koje će se ove godine odigrati na stadionu Atletico Madrida.

Messi je u drugom poluvremenu postigao dva pogotka, prvi nakon što mu se lopta od prečke odbila direktno na nogu i bez većih problema poslao je u praznu mrežu, dok je drugi pogodak postigao direktno iz slobodnog udarca s nekih 30 metara ostavivši golmana Redsa Alissona Beckera bez ikakvih šansi.

Štoper Liverpoola Virgil Van Dijk rekao je kako mu je drago što ne igra u Španiji i što ne mora svake sezone igrati protiv Messija, kojeg kada je raspoložen, nije moguće zaustaviti.

"Kada igrate protiv Messija u najboljem izdanju, onda jednostavno ništa ne možete napraviti. Iskreno, drago mi je što ne igram u Španiji i što ne moram igrati protiv njega svake sezone. On je fantastičan, najbolji nogometaš svijeta, on ima ono 'nešto' u svojoj igri i po pokazuje godinama unazad", kazao je Van Dijk.

Uzvratni meč između Liverpoola i Barcelone igra se u sljedeći utorak na Anfieldu, a Redsima treba pravo čudo kako bi nadoknadili zaostatak od tri gola i izborili plasman u finale.