Čestitao Liverpoolu
26

Valverde tužan i razočaran: Kad rezultat glasi 4:0, nema izgovora

Klix.ba
Ernesto Valverde (Foto: EPA-EFE)
Ernesto Valverde (Foto: EPA-EFE)
Iako su mnogi očekivali da će se Barcelona plasirati u finale Lige prvaka nakon pobjede u prvoj polufinalnoj utakmici rezultatom 3:0 protiv Liverpoola, to se nije dogodilo. Redsi su dobili u revanštu 4:0 i eliminisali Barcu, a trener katalonskog tima Ernesto Valverde im je mogao samo čestitati.

"Bili su bolji od nas i to moramo prihvatiti. Kad rezultat glasi 4:0, nema izgovora. Drugi gol nam je nanio veliku štetu, a treći je uslijedio odmah nakon toga. Igrali su dobro i čestitamo im na plasmanu u finale", izjavio je Valverde.

On je istakao da je poraz još teži jer se Barci ponovila ista situacija iz prošle sezone kada ju je "šokirala" Roma u revanšu četvrtfinala Lige prvaka.

"Najviše nas boli što nam se ovo dogodilo ranije. Veoma je bolno za nas, posebno za naše navijače. Ovo je druga godina u nizu da nam se ista stvar događa. Želimo se koncentrisati kako nam se to više ne bi događalo", rekao je trener Barcelone.

Ključni četvrti gol je Liverpool postigao "na foru" iskoristivši nepažnju igrača Barcelone. Alexander Arnold je namjestio loptu na korner, potom je odglumio da neće biti izvođač, a onda se brzo okrenuo i ubacio je za Divocka Origija koji ju je smjestio u mrežu katalonskog tima za konačnih 4:0.

"To je iznenadilo mene i sve ostale. Situacija je bila nevjerovatna i izbacila nas je. Brzo su izveli korner, nismo imali vremena da se postavimo. Nisam ni vidio najbolje, kad sam pogledao, lopta je već bila u mreži", završio je Valverde.