Nogomet
0

Valencia za pobjedu 'crvenih vragova'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Momčad Manchester Uniteda pobijedila je na moskovskom stadionu Lužniki domaći CSKA s 1-0 u prvoj utakmici 3. kola Lige prvaka u skupini B.

Iako je menadžer gostiju Alex Ferguson imao puno problema sa sastavljanjem momčadi, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Patrice Evra, Ji Sung Park i Darren Fletcher zbog ozljeda nisu niti doputovali u Moskvu, njegova družina ipak je uspjela upisati i treću uzastopnu pobjedu u natjecanju u kojem je prije dvije sezone bila pobjednik, a prošle sezone finalist. Može se reći zasluženo, jer je Manchester United imao 10 udaraca u okvir gola, a domaćini tek dva. Imali su gosti i 57% posjeda lopte.

Pa ipak, sve do 86. minute nije bilo golova, a onda je United, u svom stilu, u završnici bljesnuo i poentirao. S lijeve strane centrirao je Nani, Berbatov je odlično skočio i glavom prenio loptu Valenciji, koji je iskosa s desne strane snažnim udarcem matirao nemoćnog domaćeg golmana Akinfejeva. Valencia je mogao biti strijelac i četiri minute ranije, ali je snažnim udarcem pogodio – prečku.

CSKA je ostao na učinku od tri osvojena boda...

Liga prvaka, skupina B, 3. kolo:

CSKA – Manchester United 0-1 (Valencia 86) Wolfsburg – Beşiktaş (20.45)

Poredak: 1. Manchester United 9, 2. Wolfsburg 3 (-1), 3. CSKA 3, 4. Beşiktaş 0 (-1)