Liga prvaka
24

Valencia i Chelsea remizirali u fantastičnom meču na Mestalli, sigurna pobjeda Zenita

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Valencije i Chelseaja podijelili su bodove na Mestalli u okviru 5. kola Lige prvaka odigravši neriješeno 2:2. Tako će odluka o putnicima za nokaut fazu iz grupe H pasti tek nakon posljednjeg kola.

Na pogotke su navijači čekali do pred sam kraj prvog poluvremena kada je Soler na ubacivanje Rodriga doveo Valenciju u vodstvo. Ipak, već u narednom napadu Kovačić je uputio odličan udarac s ivice šesnaesterca i izjednačio rezultat.

Na samom otvaranju drugog poluvremena uslijedio je preokret. Zouma je nakon centaršuta spustio loptu glavom na peterac, a na nju je naletio Pulišić i zatresao mrežu domaćih. Sredinom drugog poluvremena imala je Valencija šansu za izjednačenje, ali je Arrizabalaga sjajno odbranio udarac Pareja.

Međutim, da Parejo ne bude tragičar za domaće pobrinuo se Wass koji je iskosa s desne strane uputio centaršut, ali je lopta završila iza leđa Chelseajevog golmana za konačnih 2:2.

Valencia i Chelsea su zadržali prve dvije pozicije na tabeli s osam osvojenih bodova iz pet odigranih kola.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Zenit je u Sankt Peterburgu sigurno slavio protiv Lyona rezultatom 2:0. Domaće je u vodstvo doveo Dzyuba u 42. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Ozdoev šest minuta prije kraja meča.

Ruska ekipa se tako izjednačila na drugom mjesto s Lyonom budući da obje ekipe imaju po sedam bodova. Na prvo mjestu je RB Leipzig koji ima devet bodova, a večeras igra protiv Benfice.