Zasmetalo mu je ime
83

Vahinog nasljednika uznemirili zbog zvijezde Reala: Odsad ga zovite Abdelkader

D. P.
Diaz (desno) igra sjajno za Real ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Diaz (desno) igra sjajno za Real ove sezone (Foto: EPA-EFE)
Sjajni selektor nogometne reprezentacije Maroka Walid Regragui ostao je uznemiren nakon što je čuo kako novinari izgovaraju ime nogometaša Real Madrida koji je pojačao ovu afričku selekciju.

Brahim Diaz je nastupao za sve mlade selekcije Španije, ali je u međuvremenu odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i bit će veliko pojačanje za Maroko, zemlju porijekla svog oca.

Nogometaš Reala se sada prvi put našao na okupljanju reprezentacije Maroka, a kada su novinari na konferenciji za medije pitali Regraguija o Diazu, on se uznemirio.

Naime, nasljednik našeg Vahida Halilhodžića na klupi Maroka, koji je ovu selekciju odveo do historijskog plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva, bio je ljutit jer su ga nazvali španskim prezimenom Diaz.

"Brahim, Brahim", ponavljao je ljutiti Regragui novinarima, a onda pojasnio: "Od sad ga zovite Brahim Abdelkader. Kasnije možete dodati Diaz ako baš želite".

Regragui je tako želio naglasiti da je on Marokanac i da nema veze sa Španijom te je poručio kako je sretan zbog velikog pojačanja u reprezentaciji.