Nogomet
64

Vahini Veležovci ponosni: On je napravio veliku stvar

Piše: A. M.
Foto: EPA
Foto: EPA
Uspjeh Vahida Halilhodžića sa oduševljenjem je dočekan u svim bh. gradovima, a posebno u njegovom Mostaru. Uz Veležovu legendu sinoć su bili i njegovi saigrači iz Veleža koji su doživljaj utakmice podijelili sa čitateljima portala Klix.ba.

"Jako sam sretan zbog Alžira. Sasvim zasluženo su prošli u naredni krug takmičenja. Pokazali su izuzetan kvalitet, a posebno sam sretan zbog svog saigrača iz Veleža i prijatelja Vahida Halilhodžića. Njegov uspjeh nije slučajan. On je i kao igrač bio vrhunski profesionalac, a i u igračkim danima je postizao odlične rezultate kako u Veležu, tako i u Francuskoj", kazao je Matun Kvesić, Halilhodžićev saigrač iz Veleža.

"Sinoć sam drhtao u posljednjih sedam minuta. Nikad duža sudijska nadoknada, kao da se radilo o našoj reprezentaciji. Drago mi je zbog velikog Vahinog uspjeha, a posebno mi je drago što u svojim izjavama nikada ne zaboravi svoj Velež, svoj Mostar i domovinu Bosnu i Hercegovinu. Presretni smo zbog toga i želimo mu sreću u nastavku Mundijala", kazao je Sedin Tanović.

Avdu Kalajdžića smo upitali da li je sretan zbog Halilhodžića i njegovog uspjeha, a on je uzvratio:

"Ma kako da nisam! Svi građani Bosne i Hercegovine su sretni zbog našeg Vahida. Sasvim zasluženo su prošli u naredni krug. Kvalitet su pokazali na sve tri utakmice. Hrabra igra mu se isplatila."

I Veselin Đurasović je sretan zbog Halilhodžića.

"Zaslužio je Vahid ovaj uspjeh. Napravio je odličan tim i postigao sjajan rezultat. Ponosni smo na njega i želimo mu sreću u nastavku", izjavio je Đurasović.

Vladimir Skočajić također je gledao sinoćnju utakmicu i bio uz saigrača Vahida Halilhodžića.

"Vahid radi studiozno i pošteno i to mu se vraća. Čestitam mu od srca i nadam se da na ovome neće stati. Ovo je veliku uspjeh za Alžir, ali i za Vahida", kazao je Skočajić.