Nogomet
0

Vahid Halilhodžić zadovoljan igrom svojih izabranika

Totalsport
Halilhodžić (Foto: Reuters)
Halilhodžić (Foto: Reuters)
Alžir je u posljednjem kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija savladao CAR sa 2-0, ali to "pustinjskim lisicama“ nije pomoglo da se plasiraju na prvenstvo Afrike.

Ipak, uprkos neuspjehu u ovim kvalifikacijama novi selektor Alžira Vahid Halilhodžić može biti zadovoljan igrom svojih igrača. Alžir je protiv CAR-a odigrao najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama i time je najavio bolje igre u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. koje počinju vrlo brzo.

"Moji igrači su zbilja odigrali jedan herojski meč. Mogli smo postići još golova, imali smo tri ili četiri sjajne šanse. Ovo nije kritika igračima, nego treneri su uvijek malo nezadovoljni i žele više", rekao je Vaha nakon pobjede njegovih igrača. Ipak, u Alžiru nisu zadovoljni razvojem situacije oko reprezentacije.

Prije samo 15 mjeseci ova ekipa je igrala na SP u Južnoj Africi, a sada se nije uspjela plasirati ni na kontinentalno prvenstvo. Naš stručnjak nije kriv za to, jer je reprezentaciju vodio samo u posljednje dvije utakmice i njegov glavni cilj je plasman na SP u Brazilu.

"Ova pobjeda nam nudi i dosta žalosti, jer mislim da smo mogli da se kvalifikujemo na AKN. Teško nam je, ali ova igra nam daje šansu da u budućnosti možemo napraviti nešto", zaključio je Vaha.