Nogomet
1

Vahid Halilhodžić: U Alžiru vlada fanatizam bez granica

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Gostujući u emisiji "Danas" Radija Bosne i Hercegovine naš proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić podijelio je emocije nakon plasmana Alžira na Mundijal u Brazil.

"To je bilo fantastično, u Africi posebno. Kad pobijediš, car si, kad izgubiš onda ne postojite, svi vas preziru i bolje da napustite to mjesto. To je bila ludnica. Ja sam trenirao, živio u više zemalja, vidio sam mnogo publike, ali ovo što u Alžiru postoji, to je fanatizam bez granica. Ponavljam to je bila ludnica. Čitav Alžir je bio na nogama. Za jednog trenera, stranca koji tu živi, izlivi svih tih osjećanja, želja koje se upućuju prema tebi i superlativi koji prelaze sve granice, normalno da se fino osjećaš, ali bilo je jako teško", kazao je Vaha.

Na pitanje urednika Saliha Hadžialića da prokomentira plasman BiH u Brazil, Vahid Halilhodžić je bio posebno sretan.

"Bio mi je to jedan od najdražih trenutaka. To je najbolji primjer da naša država može živjeti, igrati, pjevati zajedno. Ratovali smo, pa smo vidjeli dokle smo stigli, hajdemo malo promjeniti ploču, pa malo pjevati, igrati, veseliti se, to je život. Najljepši primjer tom zajedništvu dala je reprezentacija BiH i jako mi je drago da se napravio taj podvig. Meni je drago i radi Safeta Sušića koji je moj prijatelj i svih ovih ljudi koji su doprinijeli stabilizaciji BH nogometa, počev od Ivice Osima. A svi ti političari i oni koji se stide BiH, to im je najjači šamar koji se može dati, jer je dokaz da se u BiH ipak može živjeti sretno"

Popularni Vaha je izrazio zadovoljstvo i plasmanom Francuske i Hrvatske na SP, zažalio što na Mundijalu neće biti Zlatana Ibrahimovića, ističući Cristijana Ronalda glavnim kandidatom za "Zlatnu loptu", odnosno prvog favorita za najboljeg igrača svijeta.