Legenda kluba
10

Vahid Halilhodžić glavni kandidat za trenera Nantesa nakon odlaska Ranierija

Klix.ba
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Bh. trener Vahid Halilhodžić uskoro bi se mogao vratiti trenerskom poslu, a nakon što je dobio otkaz na klupi nogometne reprezentacije Japana, on bi u narednom periodu trebao preuzeti francuski Nantes.

Halilhodžić važi za klupsku legendu ovog kluba, a nedavno su ga navijači uvrstili u najbolji tim svih vremena. On je u Nantesu odigrao 163 utakmice te je postigao 93 pogotka, a proveo je i jednu sezonu u Paris Saint-Germainu.

Prema pisanju francuskih medija, Halilhodžić je trenutno u fazi pregovora s predsjednikom kluba koji je nedavno napustio Talijan Claudio Ranieri.

Pored popularnog Vahe, predsjednik Nantesa pregovarao je i s Jocelynom Gourvennecom, nekadašnjim trenerom Bordeauxa, ali prema posljednjim informacijama iz Francuske, Halilhodžić je ostao jedini u trci za ovo upražnjeno mjesto i glavni je favorit da preuzme Nantes.

Vahid Halilhodžić je u trenerskoj karijeri vodio Velež, Beauvais, Raja Casablancu, Lille, Rennes, PSG, Trabzonspor, Ittihad Jeddah i zagrebački Dinamo, a bio je i selektor reprezentacija Obale Slonovače, Alžira i Japana.