Diskutabilan potez
27

Uzaludan Mitrovićev fair-play potez: Sudija gledao VAR pa pokazao crveni karton

E. B.
Zaista zanimljiva scena desila se u finišu susreta između Fulhama i West Hama, a u centru pažnje bio je sudija Mike Dean.

Igrala se treća minuta sudijske nadoknade sinoćnjeg meča, a West Ham je imao pri rezultatu 0:0 posljednju priliku na meču da iz slobodnog udarca sa desne strane stigne do pogotka i tri boda.

Pred kaznenim prostorom našli su se svi igrači obje ekipe, a nekoliko trenutaka prije izvođenja slobodnjaka Tomas Souček je udario laktom u nos Aleksandra Mitrovića nakon čega je nogometaš Fulhama pao na teren.

Sudija Dean je označio da se slobodan udarac ne izvodi, te je prišao Mitroviću da provjeri kako se on osjeća. Korpulentni srbijanski napadač se odmah digao i rekao Deanu da se igra može nastaviti, no engleski arbitar je u tom trenutku od kolega iz VAR sobe dobio instrukcije da pogleda snimak i procijeni da li će Součeku pokazati crveni karton.

Kada je krenuo ka VAR monitoru Mitrović je odmah u duhu fair-playa pokazao da je sve uredu te da ga je Souček slučajno udario, no Dean nije želio to uvažiti, te se nakon čak četiri minute prekida igre uhvatio za zadnji džep i Čehu pokazao crveni karton.

Na kraju su i Souček i Mitrović bili vidno iznenađeni Deanovom odlukom, te je uzaludan bio fair-play potez Srbijanca.