Arsene Wenger
0

"Uvjeran sam da će Fabregas još dugo ostati u Arsenalu"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
U ljetnom prijelaznom roku kapetan i ponajbolji nogometaš Arsenala Cesc Fabregas (23) bio je na pragu transfera u Barcelonu.

Iako se naveliko pisalo da je njegov povratak u klub u kojem je napravio prve nogometne korake gotova stvar, Fabregas se odlučio ostati u redovima “topnika”.

Pitanje koliko će dugo Fabregas ostati u Arsenalu (ugovor ga veže do 2015. godine, op.a.) bilo je jedno od onih koje je dočekalo menadžera kluba Arsenea Wengera na godišnjem sastanku dioničara kluba na stadionu Emirates.

"Uvjeren sam da će Fabregas dugo ostati u Arsenalu. On duboko voli Arsenal, vjerujte mi. Da nije tako, već bi davno otišao. Također morate zapamtiti da je Barcelona njemu jako privlačna jer je ondje odrastao i emocije ga vežu uz taj grad, ali ja vjerujem da želi ostati i pobjeđivati u našem klubu. Koliko dugo? To se nikad ne zna, ali nadam se još puno godina", rekao je Wenger.

"Također sve ovisi o našem potencijalu pobjeđivanja, koliko možemo biti konkurentni. Nisam pesimističan po pitanju njegova ostanka, upravo suprotno."

Još je jedno zanimljivo pitanje upućeno na Wengerovu adresu, a to je hoće li Arsenal pokušati dovesti Waynea Rooneyja sada kada je engleski reprezentativac javno objavio da želi otići iz Manchester Uniteda?

"To je vrlo osjetljiva tema. Njegov slučaj pokazuje samo u kako su osjetljivoj poziciji svi klubovi u današnje vrijeme. Kada igrači uđu u posljednje dvije godine svog ugovora, morate produljiti s njima inače će na kraju otići praktički besplatno", diplomatski je odgovor izbjegao francuski stručnjak koji će u petak proslaviti 61. rođendan.