Optužen za silovanje
42

Utučena supruga Danija Alvesa: Žene su ga zavodile na moje oči, dobro znam ko je moj muž

K. H.
Dani Alves i supruga Joana Sanz (Foto: Instagram)
Dani Alves i supruga Joana Sanz (Foto: Instagram)
Supruga Danija Alvesa, Joana Sanz, pružila je podršku svom mužu nakon što je ovaj Brazilac uhapšen zbog navodnog seksualnog napada na djevojku u noćnom klubu u Barceloni 30. decembra.
Nakon dva vrlo teška dana za porodicu Alves, supruga ovog nogometaša oglasila se i pružila mu podršku rekavši da poznaje svog muža i da se uvijek sa svima odnosio s poštovanjem.

"Znam ko je moj muž. Znam da se prema svima odnosi s poštovanjem, a čak i kada me upoznao, nije pokazao nikakvo nepoštovanje prema meni. Mnogo puta sam vidjela kako mu žene prilaze u VIP prostorima i pokušavaju ga zavesti pred mojim očima", poručila je Joana i dodala:

"Prije sedam dana mi je preminula majka, pa sam izgubila jedina dva stuba svog života. Imajte malo empatije, umjesto da tražite novosti u tuđoj boli. Hvala."

Alves će provesti neko vrijeme u zatvoru budući da je sudija odlučio kako mu za sada neće biti dozvoljeno plaćanje kaucije.

Brazilac je porekao sve optužbe, dok oštećena djevojka tvrdi da je prvo dodirivao bez pristanka, tukao i na kraju silovao. Advokatski tim brazilskog nogometaša tvrdi da je Alves u tom noćnom klubu bio kratko i da nema nikakve veze s ovim incidentom.

Alves je tokom karijere igrao za Sevillu, Barcelonu, Juventus, PSG i Sao Paolo te je najtrofejniji igrač u historiji nogometa.