Na Novoj BH
15

Utakmice Zmajeva u Ligi nacija i baražu za Euro komentarisat će i legendarni Elvir Baljić

Klix.ba
Elvir Baljić (Foto: E. M./Klix.ba)
Elvir Baljić (Foto: E. M./Klix.ba)
Elvir Baljić, legendarni bh. nogometaš pridružuje se sportskom timu Nove BH. Baljić će biti stručni komentator utakmica koje očekuju Zmajeve u Ligi nacija i baražu za EURO 2021, a koje će prenositi ova medijska kuća.

Bivši bh. reprezentativac i igrač Real Madrida, doputovao je prije dva dana iz Istanbula, gdje živi dugi niz godina, a večeras će prvi put sjesti u komentatorsku kabinu kako bi ispratio start nogometne reprezentacije BiH u Grupi A Lige nacija.

Izabranici Dušana Bajevića večeras igraju utakmicu prvog kola protiv selekcije Italije u Firneci.

Angažman Baljića kao komentatora, s obzirom na njegovo bogato fudbalsko iskustvo i odlično poznavanje bh. tima, zasigurno će dati novu energiju prijenosima utakmica reprezentacije BiH na ovoj televiziji, a nadamo se i odličan osvrt na igru i učinak Zmajeva.

Na komenatorskim pozicijama, kao i do sad, bit će dobro poznati trojac Nove BH Sabahudin Topalbećirević, Adis Hadžić i Denis Huseinbegović.

Elvir Baljić je u bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Željezničar, Sarajevo, Fenerbahce, Rayo Vallecano, Konyaspor, Istanbulspor, kao i za madridski Real. U dresu španskog nogometnog velikana zabilježio je 11 nastupa, a sa klubom iz Madrida osvojio je i titulu prvaka Evrope.

Značajan je njegov doprinos i bh. nacionalnom timu u kojem je debitovao 24. aprila 1996. godine. Za reprezentaciju je odigrao 38 utakmica i postigao 14 golova, a također jedini je igrač koji je u jednoj utakmici za bh. nogometni tim postigao 4 gola. Bio je dio stručnog štaba selektora Safeta Sušića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Utakmica između Italije i Bosne i Hercegovine igra se večeras u 20:45 sati uz direktan prijenos na Novoj BH.