NS BiH potvrdio
27

Utakmice A i mlade reprezentacije BiH u Sarajevu igrat će se bez publike

H. H.
Odluka je donesena u skladu sa odlukama nadležnih institucija (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Odluka je donesena u skladu sa odlukama nadležnih institucija (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nogometni savez BiH potvrdio je da će naredni mečevi naše A i mlade selekcije biti odigrani bez prisustva publike.
Odluka je donesena u skladu sa odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH, kao i Kriznog štaba Kantona Sarajevo, koje se tiču ograničenog prisustva ljudi na događajima koji se organizuju na otvorenom prostoru.

Podsjetimo, A nogometna reprezentacija BiH današnjim okupljanjem na Ilidži počet će pripreme za predstojeće novembarske susrete Lige nacija protiv Nizozemske i Italije, kao i za prijateljski susret s Iranom.

Najbolji bh. tim će ovaj ciklus započeti prijateljskim duelom protiv selekcije Irana, koji je na programu 12. novembra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" (18:00). Nakon toga slijede susreti u okviru Lige nacije 15. novembra u Amsterdamu sa Nizozemskom (18:00) i tri dana kasnije na Grbavici s nacionalnim timom Italije (20:45).

S druge strane, mladi reprezentativaci BiH igrat će kvalifikacioni susret EP protiv Belgije 17. novembra u 18:15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Zmajići su i teoretski ostali bez šansi za plasman na Euro nakon poraza u prošlom kolu od Njemačke 1:0 pa će u posljednjem okršaju sa mladim Belgijancima igrati za prestiž.