Zbog trovanja igrača Plavih
0

Utakmica Željezničar - Slavija odgođena za nedjelju

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: FKZeljeznicar.ba
Foto: FKZeljeznicar.ba
Nogometni savez BiH je na zahtjev Fudbalskog kluba Željezničar i uz saglasnost FK Slavije odobrio odgađanje međusobne utakmice ova dva kluba koja se trebala igrati u subotu na stadionu Grbavica, a zvanična potvrda se očekuje tokom dana.

Utakmica 5. kola BHT Premijer lige između Željezničara i Slavije se trebala odigrati u subotu, ali je na inicijativu Plavih NSBiH odobrio njeno odlaganje za nedjelju. Razlog za to je trovanje osmorice igrača Željezničara tokom gostovanja u Gabeli u prošlom kolu. Plavi sumnjaju da je uzrok trovanja voda. Informacije o odgađanju susreta je za Klix.ba potvrdio sportski direktor kluba sa Grbavice Dželaludin Muharemović.

"Tačno je da smo uputili zahtjev NSBiH za odgađanje utakmice za nedjelju. Dobili smo pozitivan odgovor, a jedini je uslov bio da dobijemo i saglasnost Slavije, pri čemu nije bilo nikakvih problema. Ekipa iz Lukavice je čak i dan ranije bez naše inicijative ponudila odgađanje susreta. Zahvalni smo i cijenimo korektnost, jer nam mnogo znače ta 24 sata. Utakmica će biti odigrana u nedjelju u 19:30 sati", izjavio je Muharemović za Klix.ba.

Sportski direktor Plavih je dodao da osmorica igrača nisu trenirali u protekla dva dana te je izrazio sumnju da će moći trenirati i danas. Ipak, istakao je da njihovo zdravstveno stanje ide na bolje te se nada da će odgoda uveliko koristiti njihovoj rehabilitaciji. Nakon upućenog zahtjeva Plavih i saglasnosti Slavije preostala je samo formalnost, a to je i da Savez zvanično odobri promjenu termina odigravanja susreta.