Ivan Sesar za Klix.ba
0

"Utakmica protiv Levskog mi je bila najvažnija u životu"

Piše: Edin Isanović
Ivan Sesar i Said Husejinović
Ivan Sesar i Said Husejinović
Jedan od najboljih igrača uzvratne utakmice Sarajevo-Levski, koja je završena pobjedom Bordo tim 3:1, bio je Ivan Sesar. Ratoborni veznjak tima sa Koševa bio je na visini zadatka.

Za Klix.ba Sesar napominje da je vjerovao da će eliminisati bugarski tim.

"Sretan sam, zaspao sam tek jutros, ali ne žalim. Utakmica protiv Levskog mi je bila najvažnija u životu. Uspjeli smo pobjediti sa dva gola razlike, što nam je bio cilj. Svi smo bili na nivou, vjerovali smo da možemo i na kraju smo potpuno nadigrali bugarski tim. Nakon utakmice u Sofiji rekao sam u svlačionici da trebamo samo razmišljati o pobjedi i plasmanu u narednu rundu. Neću reći da sam bio siguran da ćemo proći, ali sam istinski vjerovao", kaže Sesar i dodaje kako su navijači nosili Bordo tim do trijumfa.

"Podrška sa tribina bila je nevjerovatna, naše pristalice su nas bodrile svih 90 minuta. Meni su u posjetu došli prijatelji iz Hercegovine i nisu mogli da vjeruju kakve navijače ima Sarajevo. Fantastične".

Sesar dodaje kako je od sinoć primio 200 SMS poruka.

"Podrška stiže sa svih strana. Čestitali su mi iz zemalja okruženja, svi su iznenađeni sjajnom igrom Sarajeva", zaključio je Sesar.