Nakon visokog trijumfa u Trebinju
0

Bandović: Pobjede nam donose samopouzdanje

Piše: Edin Isanović
Dejan Bandović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dejan Bandović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevo je na Policama sa visokih 3:0 porazilo Leotar koji je uvijek neugodan rival na svom terenu. Ovim trijumfom izabranici Dragana Jovića ostali su na liderskoj poziciji i nastavili su sjajnu pobjedničku seriju koja ih je istakla kao jednog od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima tima sa Koševa bio je čuvar mreže Dejan Bandović. U nekoliko navrata sjajno je intervenisao i spasio svoju mrežu sigurnog pogotka.

On kaže kako je Bordo tim igrao kvalitetno i zasluženo slavio.

"Bili smo na visokom nivou tokom svih 90. minuta. Igrali smo agresivno, čvrsto, imali smo karakter. To je jako važno. Postigli smo tri pogotka i na kraju sasvim zasluženo osvojili kompletan plijen. Leotar je želio da se nadigrava, a nama to odgovara, jer imamo kvalitet. Domaći su u nekoliko navrata zaprijetili. Ipak, uspio sam sačuvati svoju mrežu i sretan sam zbog toga“, podvlači popularni Dejo za Klix.ba.

Čuvar mreže koševskog premijerligaša napominje da je atmosfera u ekipi izvanredna.

"Vidjeli ste da su svi davali maksimum, igrali do krajnjih granica svojih mogućnosti. To je ono što nas krasi. Ako tome dodajemo kvalitet koji sigurno posjedujemo onda ne treba da čudi što u posljednje vrijeme igramo odlično. Na dobrom smo putu, a mislim i da su navijači zadovoljni“.

Ovaj 29-godišnji Sarajlija kaže da je ova pobjeda jedna od najvažnijih u dosadašnjem dijelu sezone.

"Svaki trijum donosi nam dodatno samopouzdanje, a suparnicima ulijeva strah. Trijumf u Trebinju dodatno će nas motivisati pred nastavak. U sljedećem kolu dočekujemo Široki Brijeg. Šta očekujem? Pobjedu i veliki broj naših pristalica koji će doći da nas podrže da nastavimo seriju i stignemo, po broju uzastopnih pobjeda, onu sjajnu generaciju koja je osvojila naslov prvaka u bivšoj državi. Mislim da to možemo“.

Na kraju je Bandović istakao kako je zadovoljan svojom formom i zahvalio se navijačima na izvanrednoj podršci na Policama.