Bez Kolašinca
28

Utakmica Lige prvaka kasnila zbog bizarnog razloga, Marseille pobjedom zakomplikovao grupu

D. P.
Kolašinca nije bilo u sastavu Marseillea (Foto: EPA-EFE)
Kolašinca nije bilo u sastavu Marseillea (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Marseillea savladali su Sporting u utakmici trećeg kola Lige prvaka rezultatom 4:1, a susret je počeo s nešto više od 20 minuta zakašnjenja.

Bizaran problem spriječio je da utakmica Lige prvaka počne na vrijeme. Naime, autobus u kojem su bili nogometaši Sportinga iz Lisabona ostao je blokiran u saobraćajnoj gužvi. Da stvari budu još interesantnije, susret se igrao pred praznim tribinama i gužvu nije izazvalo prisustvo navijača jer ih nije bilo.

To je izazvalo revolt trenera Marseillea i hrvatskog stručnjaka Igora Tudora koji je vikao na čelnike UEFA-e zbog toga što je utakmica na ovakvom nivou kasnila.

Na terenu je bilo također vatreno iako se igralo bez prisustva gledalaca. Utakmicu je otvorio gol već u prvoj minuti, a postigao ga je Francisco Trincao za vodstvo Sportinga.

Preokret smo vidjeli već do 16. minute. Prvo je Alexis Sanchez pogodio za 1:1 u 13. minuti, a onda tri minute kasnije pogađa Amine Harit.

Domaćinu je posao olakšao gostujući golman Antonio Adan koji je igrao rukom van kaznenog prostora u 23. minuti i tako dobio direktan crveni karton.

Do odlaska na odmor još je Leonardo Balerdi pogodio za 3:1 i ovjeru trijumfa domaćina u čijim redovima danas nije bilo bosanskohercegovačkog reprezentativca Seada Kolašinca koji je povrijeđen.

Konačnih 4:1 postavio je Chancel Mbemba golom u 84. minuti. Ova pobjeda posebno je zakomplikovala situaciju u grupi D gdje na tabeli sva četiri tima dijele samo tri boda.

Rezultat i strijelci:

Marseille - Sporting 4:1 (Sanchez 13', Harit 16', Balerdi 28', Mbemba 84' / Trincao 1')

Tabela:

</script>
Standings provided by Sofascore