Nogomet
53

Utakmica je u drugom planu: Stamford Bridge ogorčen zbog odlaska Mourinha

Piše: O. T.
Chelsea u 17. kolu Premiershipa na Stamford Bridgeu igra protiv Sunderlanda i Plavci su već nakon 13. minuta poveli sa 2:0. Međutim, nakon golova ne dozivaju strijelca niti nekog drugog igrača. nego jedno ime - "Jose Mourinho, Jose Mourinho", odjekuje stadionom.

Na stadionu su baneri na kojima su poruke poput "Uz tebe smo Jose" ili mnogo direktniji "Srušio si Mourinha, srušio si i nas" aludirajući na Romana Abramoviča.

Čak su prije utakmice, dok su se čitala imena igrača, navijači posebno protestovali priliokom čitanja imena Cesca Fabregasa i Diega Coste. S tim u vezi, na stadionu je i baner na kojem, pored imena dva navedena igrača, stoji ime i Edena Hazarda uz natpis "Tri štakora" pošto navijači smatraju da su ovi igrači izdali Mourinha.

Uz sve to. navijači su na početku utakmice zapjevali:"Ustanite za Posebnog", a cijeli stadion je bio na nogama.

Najboljeg trenera u svojoj historiji navijači ne mogu zaboraviti uprkos tome što je nakon 16 kola osvojio 16 bodova. Navijači bi i dalje najradije Mourinha željeli na klupi.

"The Special One" je danas viđen na tribinama Falmer stadiona gdje je domaći Brighton sa 3:0 poražen od Middlesbrougha koji s klupe vodi Mourinhov prijatelj i trener koji je bio njegov pomoćnik u Real Madridu Aitor Karanka.

U međuvremenu, na tribinama Stamford Bridge, utakmicu između Cheseaja i Sunderlanda gledaju Guus Hiddink, novi trener Plavaca, Didier Drogba, legenda kluba i Roman Abramovič, vlasnik kluba.