Rasprodan stadion
118

Utakmica između Rumunije i BiH visokog rizika, poznato u kojim dresovima će Zmajevi igrati

H. H.
Dresovi u kojima će nastupiti Rumunija i BiH (Foto: frf.ro)
Dresovi u kojima će nastupiti Rumunija i BiH (Foto: frf.ro)
Nekoliko sati prije utakmice protiv BiH, Nogometni savez Rumunije je na službenoj stranici objavio da će oba tima igrati u glavnim garniturama dresova, a susret je utakmica je okarakterisana kao susret viskog rizika.

Na tehničkom sastanku jutros su finalizirani posljednji organizacioni detalji pred večerašnji duel. Kao što je jučer najavljeno, nema više karata za ovaj meč i stadion je rasprodan.

Rumuni će igrati u svojim tradicionalnim žutim dresovima i bijelim šorcevima, dok će Zmajevi nastupiti u potpuno plavoj opremi kako je to bio slučaj i u prvom susretu u Zenici.

Na jutrošnjem sastanku odlučeno je da je utakmica visokog rizika, zbog čega će biti preduzete dodatne mjere u pogledu pristupa stadionu. Zbog toga se mole rumunski navijači da se pojave ranije, a kapije stadiona će biti otvorene od 19:15.

U saopštenju NS Rumunije ne navodi se zašto je utakmica okarakretisana kao susret visokog rizika, a na stadionu se očekuje i manja grupa bh. navijača.

Nakon trijumfa protiv Crne Gore (1:0), naši nogometaši su osigurali prvo mjesto u grupi i plasirali se u elitni rang Lige nacija. Iako susret u Rumuniji nema rezultatski značaj za naš tim, iz tabora Zmajeva su najavili igru na pobjedu kojom bi na najbolji način okončali takmičenje.

Rumunija se s druge strane bori za opstanak u B Ligi nacija i potrebna im je pobjeda, te se nadaju da Finska neće pobijediti Crnu Goru u Podgorici, što bi ih u slučaju trijumfa ostavilo u trenutnom rangu takmičenja.

Susret u Bukureštu na stadionu "Giulesti" se igra večeras s početkom u 20:45. Gledaoci u BiH direktan prijenos mogu gledati u programu BHT-a, a portal Klix.ba radit će tekstualni prijenos.