|

Utakmica Dinamo-Crvena zvezda među pet koje su promijenile svijet

Utakmica Dinamo-Crvena zvezda među pet koje su promijenile svijet
0
T
Totalsport
11.1.2011. u 09:48
26
komentara
0

dijeljenja
Utakmica Dinamo-Crvena zvezda među pet koje su promijenile svijet
Američka televizijska mreža CNN izabrala je pet nogometnih utakmica koje su "promijenile povijest". Među njima je svoje mjesto našla i utakmica zagrebačkog Dinama i Crvene zvezde igrana 13. maja 1990. godine.
Valja reći da je izbor vršen u kontekstu historijsko-političkih konotacija koje su utakmice izazvale i ostavile iza sebe.

CNN opisuje kako je prekinuta utakmica na Maksimiru bila zapravo uvod u hrvatsko-srpski rat i opisuje slavni "kung-fu" udarac Dinamovog kapitena Zvonimira Bobana u prsa policajca koji je napao jednog navijača zagrebačkog kluba, te prenosi njegovu izjavu:

"Bio sam spreman riskirati sve, svoj život, karijeru i sve što bi mi slava donijela za idealistički cilj, za hrvatski cilj."

Utakmicu Dinamo-Crvena zvezda CNN je svrstao na četvrto mjesto popisa. Na prvu je stavio susret između sekretarijata i predsjedništva Engleskog nogometnog saveza (FA) iz 1864, prvu igranu prema pisanim pravilima, pravilima koje je napisao sam FA, a na petu onu između Iraka i Saudijske Arabije iz 2007. godine.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...