Nogomet
0

Utakmica Chelsea - Atletico Madrid na OBN-u

Klix.ba
Nakon remija na Vicente Calderonu u kojem je u potpunosti dominirao Atletico, a Jose Mourinho se opredijelio za čuvanje svog gola, ove dvije ekipe se susreću na stadionu Stamford Bridge. Diego Simeone, trener Atletica, je nakon remija u Madridu rekao da će atmosfera u Londonu sigurno biti fantastična i da je to utakmica u kojoj će svi uživati.

Mourinho je sa druge strane proteklih nekoliko dana uglavnom razmišljao o sastavu za Liverpool, a nakon toga vjerovatno i onome što ga očekuje u srijedu jer ima dvojicu veoma bitnih igrača, koji su se povrijedili u prvom susretu, Petra Cecha i Johna Terryja.

Teško je bilo šta prognozirati, ali ono što je sigurno je da ćemo u programu TV OBN-a gledati vrhunski fudbal, izuzetno znaimljiv i uzbudljiv susret. Pitanje pobjednika možda neće biti riješeno ni u regularnih 90 minuta.

Budite uz OBN u srijedu, 30. aprila od 20 sati. Gost večeri je Ivan Katalinić, nekada odlični golman Hajduka i engleskog Southamptona u kojem je ostavio neizbrisiv trag, te izabran za najboljeg golmana engleskog Premiershipa 1981. Kao trener je dva puta osvajao prvenstvo i kup Hrvatske, te tri puta Super cup... Dugopolje i Split su pod njegovim vodstvom imali klupski procvat sa zlatnom generacijom "kockastih", a u Francuskoj je uzeo Svjetsku bronzu.