Kvalifikacije za SP u Brazilu
259

FOTO+VIDEO / Ibišević, Džeko i Pjanić za pobjedu BiH nad Litvanijom

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Portal Klix.ba donosi vam tekstualni prijenos kao i fotografije sa meča 4. kola kvalifikacija u grupi G između Bosne i Hercegovine i Litvanije na Bilinom Polju u Zenici.

90. minuta - Ibišević, Džeko i Pjanić donijeli su BiH veoma važnu pobjedu u četvrtom kolu kvalifikacija za odlazak na SP u Brazilu 2014. godine. Bravo, bravo, bravo!

90. minuta - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade. Ovom pobjedom Zmajevi će prezimiti na prvoj poziciji u svojoj grupi.

84. minuta - Zmajevi traže i četvrti gol na Bilinom Polju. Litvanci se brane.

74. minuta - Ulaskom Vršajevića i Stevanovića dobili smo mnogo na brzini po lijevoj strani terena. Izlazi Lulić, ulazi Zukanović.

67. minuta - Navijači ne prestaju pjevati, Zmajevi drže kontrolu nad utakmicom.

67. minuta - Prečka Litvanije se zatresla nakon makazica Ibiševića. Sudija prethodno svirao ofsajd. Pjanić napušta igru, ulazi Stevanović.

64. minuta - Misimović je pokušao nekoliko puta ubaciti lopz u šesnaetserac Litvanije, ali je gostujuća odbrana na vrijeme reagovala.

58. minuta - Aplauzi na Bilinom Polju. Mensur Mujdža izlazi, ulazi Avdija Vršajević.

56. minuta - Polukontra Zmajeva koju je predvodio Misimović nije dobila svoju završnicu. Litvanci na vrijeme intervenisali.

54. minuta - Na kratko je prekinuta utakmica. Šemberas je izgubio živce, Spahić smiruje strasti Litvanca.

51. minuta - "Bosna je šampion" odjekuje Bilinim Poljem. Igrači na sredini terena drže kontrolu igre.

49. minuta - Pokušaj Sejada Salihovića ali je lopta otišla daleko iznad gola.

46. minuta - Počelo i drugo poluvrijeme. Zmajevi kontrolišu igru i drže loptu u svojim nogama.

45. minuta - Kraj prvog poluvremena. Pjanić je definitivno igrač prvog poluvremena koje u početku nije mnogo obećavalo. Dvije asistencije veznjaka za Ibiševića i Džeku te jedan njegov gol za ukupnih 3:0 nakon prvih 45 minuta.

40. minuta - Goooooooool!!! Miralem Pjanić savladao je sa nekih desetak metara golmana Litvanije.

39. minuta - Odlična igra u drugom dijelu prvog poluvremena. Sad se tek vidi koliko nam je Pjanić falio u utakmici protiv Grčke.

35. minuta - Gooooooooool!! Edin Džeko je strijelac nakon još jedne asistencije Miralema Pjanića.

29. minuta - Gooooooool!!! Ibišević je nakon sjajnog proigravanja Pjanića zakucao loptu u mrežu Litvanije

27. minuta - Najozbiljnija šansa Zmajeva u dosadašnjem dijelu utakmice. Lulić je dodao loptu do Misimovića koji je sa oko 16 metara šutirao malo iznad prečke gola Litvanije.

23. minuta - Šut Stankevičius sa velike udaljenosti bez problema je odbranio Asmir Begović.

22. minuta - Lulić je ponovo zaspao u ofsajdu. Džeko je igraču Lazija poslao odličnu loptu za ubacivanje u šesnaesterac sa lijeve strane, ali je sudija svirao nedozvoljenu poziciju.

20. minuta - Jedan i reprezentativaca Litvanije imao je odličnu šansu ispred gola Asmira Begovića. Na sreću, promašio je loptu.

18. minuta - Šut Misimovića sa vrha šesnaesterca blokirao je jedan od stopera Litvanije.

17. minuta - Salihović je na lijevoj strani pronašao Lulića koji je bio u ofsajdu.

15. minuta - Još uvijek bez promjene rezultata. I navijači na tribinama su se malo utišali. Očekujemo golove od izabranika Safeta Sušića.

8. minuta - Odlična intervencija Ognjena Vranješa nakon stopostotne šanse gostiju iz Litvanije.

7. minuta - Odličan napad Zmajeva. Salihović je prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u šesnaesterac Litvanije, ali tamo nije bilo napadača naše reprezenatcije.

5. minuta - Još uvijek bez velikih prilika na Bilinom Polju. Litvanci su na startu pokazali da se nisu došli braniti protiv reprezentacije BiH.

2. minuta - Prvo su napali Litvanci, a nakon toga uslijedio je napad Zmajeva. Ipak, bez velike opasnosti za golmane.

1. minuta - Počela je utakmica na Bilinom Polju. Sa centra su prvi krenuli naši reprezentativci. Sretno Zmajevi!

19:58 - Reprezentacije su na terenu. U toku je intoniranje himni dvije zemlje.

19:55 - Očekuje se izlazak igrača obje reprezentacije. Sve je spremno za četvrtu utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

19:48 - Za Litvaniju će igrati Karčemarskas, Šemberas, Radavičius, Kijanskas, Žaliukas, Labukas, Klimavičius, Panka, Novikovas, Borovskij i Stankevičius.

19:41 - U našoj grupi večeras se sastaju Latvija - Lihtenštajn te Slovačka - Grčka.

19:36 - Zmajevi se trenutno zagrijavaju na terenu. Sušić kaže kako su Litvanci istog kvaliteta kao Latvijci i da ne očekuje kiks u večerašnjoj utakmici.

19:32 - Stadion Bilino Polje je prepuno a sa tribina se čuju navijačke pjesme. I Litvanija će imati nekoliko desetina navijača u večerašnjem susretu.

19:27 - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u večerašnjem meču kvalifikacija za SP protiv Litvanije u Zenici na teren će izvesti sljedeće igrače: Begović, Mujdža, Spahić, Vrašnješ, Salihović, Lulić, Pjanić, Zahirović, Misimović, Džeko i Ibišević.

Susret na stadionu "Bilino polje" sudit će Čeh Miroslav Zelinka.