Milinković u Interu
58

Uspješno realizovan najveći transfer u historiji ženskog nogometa u BiH, oglasio se i Ismir Mirvić

E. K.
Marija Ana Milinković u dresu SFK 2000 Sarajevo (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
Marija Ana Milinković u dresu SFK 2000 Sarajevo (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
SFK 2000 Sarajevo službeno potvrđuje da je jedna od najboljih igračica Bordo tima i Premijer lige BiH te reprezentativka naše države Marija Ana Milinković nova igračica milanskog Intera.

Sarajevski klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom te će Marija karijeru nastaviti u redovima milanskog kluba. Ovaj transfer ostat će upamćen kao najveći u historiji bh. ženskog nogometa, naveli su na zvaničnoj stranici SFK 2000 Sarajevo.

"Vođeni vizijom otkrivanja i stvaranja mladih talenata te adekvatnom pripremom za najveće domete, ovaj transfer samo je potvrda uspješnog i posvećenog rada SFK 2000 Sarajevo", poručuju iz redova najuspješnijeg ženskog kluba u BiH.

"FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo u sklopu svog rada nastoje tehnološki odgovoriti zahtjevima modernog fudbala te uz kvalitetan skauting pratimo mlade talentovane igrače i igračice. Razvijamo kako domaće tako i strane talente s ciljem njihovog transfera u jače lige. Ovaj transfer Marije Ane u Inter dokaz je ispravnog vođenja kluba i zdravog načina poslovanja", poručio je predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić.

"Ovo označava početak nove faze u našem klupskom radu, spremne smo suočiti se s izazovima brzo rastućeg ženskog fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba. Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz suradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednik Mirvića, stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu", naglasila je trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem.