Prijavite se
0

Uskoro počinje druga sezona Business lige u malom fudbalu

Sarajevo-x.com
Sport Centar Business liga u malom fudbalu, počinje 4. oktobra. 2010. Riječ je o ligi koja je prošle sezone naišla na veliki interes privrednih subjekata u Kantonu Sarajevu, te je Sport Centar, kao inicijator i organizator projekta, odlučio da i ove godine organizuje ovo takmičenje.

Liga će brojati 40 ekipa, odnosno imat će dvije grupe sa po 20 učesnika. U jednoj grupi igrat će isključivo zaposlenici pomenutog privrednog subjekta, koji će morati imati M-2 obrazac, dok će u drugoj moći nastupiti i oni koji nisu u radnom odnosu, što kompanijama ostavlja mogućnost izbora.

Sve utakmice će se kao i prethodne sezone igrati u Zetri, uz veliko medijsko praćenje, a u odnosu na prvu godinu SC kao organizator odlučio je da uvede novine kako bi unaprijedio takmičenje.

Tako su osim komesara i sudija, uvedeni kumulativni prekršaji, mjerač vremena, a sve utakmice igrat će se na parketu dvorane “Zetra”.

Kao i prošle sezone, susreti Business lige igrat će se od ponedjeljka do četvrtka u već standardnim terminima od 18 do 23 sata.

S obzirom na veliki interes, te činjenicu da će takmičenje početi vrlo brzo, prijave se mogu izvršiti do 17. septembra (petak), putem e-maila: [email protected] ili tražiti dodatne informacije putem telefona 033 215 710 i 062 994 411.