Nogomet
34

Uščuplić ima zamjene za Stojčeva i Cimirota, Ikande očekuje pobjedu protiv Zrinjskog

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 4. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, na kojoj su se novinarima obratili šef stručnog štaba Bordo ekipe Dženan Uščuplić i prvotimac Harmony Ikande.

"Dolazi nam lider na tabeli s maksimalnom učinkom iz tri odigrana kola. Mi imamo svoj cilj u ovoj utakmici i svakoj narednoj. Drago mi je što dolazi kvalitetna ekipa, jer ćemo se i mi morati još više potruditi za pozitivan rezultat. Naša ekipa ima svoje adute za utakmicu", izjavio je Uščuplić.

On se nada dobroj igri kakvu je Sarajevo pokazalo u prošlom kolu.

"Pokušat ćemo ponoviti igru iz utakmice sa Širokim Brijegom, mada je svaka utakmica drugačija. Cilj je držati visok nivo tokom utakmice, očekujem da pravimo šanse. Također nadam se da će ekipu bodriti osam do deset hiljada navijača", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Šampion BiH je ostao bez Miloša Stojčeva koji je prešao u Atromitos, a prema svemu sudeći više ne može računati ni na Gojka Cimirota, koji će najvjerovatnije karijeru nastaviti u grčkom PAOK-u. Ipak, na Koševu nema panike.

"Morat ćemo nešto mijenjati, ali mi imamo kvalitetne igrače na klupi. Vrijeme će pokazati da li će Stojčev i Cimirot nedostajati. Međutim, tvrdim da imamo kvalitetne igrače, dugo se znamo", kazao je Uščuplić.

Problema s povredama i suspenzijama nema.

"Svi igrači su spremni, pa i Stepanov donekle. Hebibović je u punom trenažnom procesu", potvrdio je trener Bordo ekipe.

Sarajevo namjerava prijetiti Zrinjskom od prve minute.

"U prošloj utakmici je Zrinjski bio bolji od Sarajeva, sada je doveo pojačanja, kao i mi. Očekujem kvalitetnu utakmicu i nadmetanje u sportskom duhu. Cilj nam je dobro otvoriti utakmicu, zaprijetiti, kako bi nas to podiglo još više", dodao je Uščuplić.

Harmony Ikande (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Harmony Ikande (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Novinarima se obratio i prvotimac FK Sarajevo Harmony Ikande, koji očekuje pobjedu svog tima.

"Ne očekujemo ništa manje od pobjede, iako je Zrinjski dobra ekipa. Mi ćemo se boriti za sva tri boda. Lijepo mi je u Sarajevu, navijači prave sjajnu atmosferu", jasan je bio Ikande.

Utakmica Sarajevo - Zrinjski se igra sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:00 sati.