FK Sarajevo
0

Uprava dala podršku Varešanoviću, Brazilac na probi

Sarajevo-x.com
Mirza Varešanović (Foto: Fotoservis)
Mirza Varešanović (Foto: Fotoservis)
Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da će trener FK "Sarajevo" Mirza Varešanović dobiti otkaz, od toga nema ništa. Naime, nakon poraza u Istočnom Sarajevu potekla je priča kako će šef bordo svlačionice biti smijenjen. Kao mogući nasljednici spominjali su se Slaviša Božičić i Dragoslav Stepanović.

Ipak, iz izvore Uprave kluba saznali smo da je to dezinformacija i da niko nije razgovarao sa pomenutim stručnjacima. Također, isti izvor potvrdio nam je kako je Varešanović dobio punu podršku, ali da se od njega u naredna tri kola očekuje isto toliko pobjeda.

Treba istaći da je u tim sa Koševa, na probu, stigao Brazilac Juninho Botelho (23 godine). O njegovom angažmanu odlučit će prvi šef struke. Pomenuti nogometaš nastupa na poziciji – polušpic.

Kako smo uspjeli saznati, Almedin Hota nikada nije odgovorio na ponudu koja mu je stigla od bordo tima. Prema riječima ljudi iz uprave FK "Sarajevo" nekadašnji bh. reprezentativac ponio se krajnje nekorektno. Kako sada stvari stoje Hota je daleko od povratka na najveći bh. stadion.

Za kraj treba napomenuti da je nakon odlaska Muhameda Alaima za novog kapitena izabran Muhamed Džakmić.