Siniša Ubiparipović
0

"Upoznao sam Bracu, razmijenili smo dresove"

Razgovarao: E. Isanović
Siniša Ubiparipović
Siniša Ubiparipović
Nadavno su nogometaši New York Red Bullsa u prijateljskom dvoboju savladali torinski Juventus rezultatom 3-1. Na toj utakmici potencijalni reprezentativac naše zemlje Siniša Ubiparipović upoznao je i bivšeg bh. reprezentativca Hasana Salihamidžića, što ga je oduševilo.

"Bilo je lijepo igrati protiv ekipe kao što je Juventus. Svi znamo da je to veliki klub. Pobijedili smo i to me posebno veseli", rekao je Siniša. "Upoznao sam Bracu. Razgovarali smo i razmijenili dresove. Sve u svemu nosim lijepe uspomene na ovaj dvoboj".

Golove za domaće postigli su Jeremy Hall, Conor Chinn i Juan Pablo Angel, dok je jedini pogodak za goste djelo Amaurija.

"Italijani su bili lišeni usluga reprezentativaca koji se spremaju za Svjetsko prvenstvo, što je svakako bio hendikep za njih. Iako je utakmica imala prijateljski predznak, nisu nedostajali tempo i kvalitet. Obje ekipe imale su svoje šanse. Naposljetku, mi smo svoje iskoristili. Nakon utakmice svi su bili zadovoljni i sretni. Sada se okrećemo kupu i prvenstvu", rekao je za Sarajevo-x.com rekao Zeničanin Ubiparipović.

Za Juventus nisu nastupili Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Giorgio Chiellini, Mauro Camoranesi, Claudio Marchisio, Vincenzo Iaquinta i Christian Poulsen. Ni novi službeni trener Luigi del Neri nije bio na utakmici.

Na pitanje je li zadovoljan svojom partijom, Ubiparipović je odgovorio: "Od igrača i trenera dobio sam pohvale za nastup protiv Juventusa. Prvo poluvrijeme bilo je odlično. U drugom dijelu smo se opustili, a na to je sigurno utjecalo ubjedljivo vodstvo. Naše ambicije sada su vezane za plasman u play-off. No, ako nam se ukaže prilika za osvajanje titule, siguran sam da ćemo je iskoristiti".