Mario Balotelli
0

"Upoznajte me s Ronaldom i bit ću poslušan do kraja karijere"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Mario Balotelli, napadač Manchester Cityja i talijanske nogometne reprezentacije, u više je navrata svojim ispadima dokazao da je neobuzdan. Posljednji je takav tamnoputog nogometaša koštao nepozivanja u izabranu vrstu.

Cesare Prandelli sve je objasnio kršenjem etičkog kodeksa kojega je nametnuo igračima, a kojega su oni potpisali obavezavši se na pristojno ponašanje na terenu i izvan njega. Balotelli je pogriješio tokom utakmice protiv kijevskog Dinama kada je zaradio crveni karton zbog udaranja kopačkom u stomak Gorana Popova, zbog čega ga je Prandelli izostavio s popisa igrača koji konkurišu za nastup protiv Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Balotelli se kasnije javio Prandelliju, izvinio se za svoju glupost i zamolio ga za pomoć budući da mu, kako je sam izjavio, prijeti samouništenje. Sada je Cityjev napadač i sam ponudio rješenje svih svojih problema.

"Upoznajte me s Ronaldom i obećavam vam da ću se do kraja karijere ponašati kako dolikuje. Nikada ga nisam upoznao, a znate li da vas susret s idolom može promijeniti u potpunosti? Bilo je mnogo izvrsnih igrača, no on je bio najveći i jedna njegova riječ značila bi mi više od hiljadu koje drugi kažu", kazao je Balotelli koji, ipak, ne smatra da su njegovi ispadi prečesto na naslovnim stranama.

"Ponašam se, rekao bih, uglavnom pristojno. Pokušat ću zaustaviti i ovakve glupe ispade koji se događaju. Uskoro ćete pravog Marija vidjeti na terenu", obećao je.