Realnost ili alibi?
0

Unitedov trener bijesan na sudiju: Ogromne greške, ovo nema veze s nogometom

N. K.
Situacija za koju Ten Hag smatra da je bio ofsajd (Foto: Screenshot)
Situacija za koju Ten Hag smatra da je bio ofsajd (Foto: Screenshot)
Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag bio je bijesan na litvanskog sudiju Donatasa Rumsasa kojeg je optužio da je ogromnim greškama na štetu Crvenih vragova režirao poraz gostiju u nevjerovatnoj drami kod Kopenhagena (4:3).
Naime, Ten Hag smatra kako je za novi u nizu debakla Uniteda ove sezone najviše kriv sudija, a na konferenciji za medije nakon utakmice dao je i pojašnjenje tog stava.
"Kopenhagen je prvi pogodak postigao iz ofsajda tako što je igrač domaćina u nedozvoljenoj poziciji zaklonio pogled našem golmanu i on je primio gol. Drugi pogodak primili smo nakon nepostojećeg igranja rukom. Potom je uslijedio crveni karton Rashfordu koji je dosuđen prestrogo i nakon što je sudija toliko dugo o tome razmišljao. Ova igra se ne smije tako odlučivati. To nema nikakve veze s nogometom", poručio je Ten Hag.

Podsjetimo, United je prije isteka pola sata išao prema sigurnoj pobjedi u četvrtom kolu grupe Lige prvaka golovima Rasmusa Hojlunda za vodstvo 2:0, ali onda je Marcus Rashford dobio crveni karton.

U Unitedu su smatrali da je isključenje bilo neopravdano, a Mohamed Elyounoussi i Diogo Goncalves su do kraja poluvremena izjednačili na 2:2.

Engleski velikan je ponovo poveo i s igračem manje i to iz penala u 69. mnuti kada je zabio Bruno Fernandes, ali domaćin je u posljednjih sedam minuta izveo preokret za pobjedu golovima Lukas Leragera i Roonyja Bardghjia.