Premiership
0

United "peticom" projurio kroz Wolverhampton

Totalsport
S "peticom" su nogometaši Manchester Uniteda "položili" gostovanje kod Wolverhamptona u 29. kolu Premierlige. Slavila je Fergusonova ekipa s 5-0 i povećala, barem privremeno, vodstvo na tabeli na četiri boda u odnosu na Manchester City.

Poveli su "crveni vragovi" u 21. minuti preko Jonnyja Evansa, a voda je definitivno krenula na njihov mlin kad je u 39. minuti Ronald Zubar dobio drugi žuti karton. Budući da u povijesti Premiershipa nijedna momčad nije pobijedila United nakon što je u prvom poluvremenu ostala s igračem manje, bilo je lako pogoditi u kojem će se smjeru dalje razvijati utakmica.

Već do kraja prvog dijela gosti su povećali vodstvo na 3-0. Najprije je poslije brze kontre, na dodavanje Waynea Rooneyja, Antonio Valencia pogodio iz teškog kuta, a samo dvije minute kasnije Ekvadorac je asistirao Dannyju Welbecku za njegov sedmi prvenstveni pogodak sezone.

U nastavku je priču s dva gola zaključio Javier Hernandez. Najprije ga je u 56. minuti domaća obrana ostavila samog nakon kornera tako da je lakoćom zabio glavom, a pet minuta kasnije je završio sjajnu akciju. Drugu je asistenciju pritom ubilježio raspoloženi Valencia. Chicharito sada na kontu ima deset premierligaških pogodaka u sezoni.

Wolverhampton ima svega jednu pobjedu u posljednjih 15 kola i prilijepljen je za dno ljestvice. Ovo mu je izjednačenje najtežeg domaćeg poraza u povijesti Premierlige (5-0 je slavio i Chelsea 2003. godine). United je, pak, na osam pobjeda u zadnjih devet kola.

 Premiership, 29. kolo:

Wolverhampton - Manchester United 0-5 (Evans 21, Valencia 43, Welbeck 45, Hernandez 56, 61)

Tabela:

  1. Manchester United 70,
  2. Manchester City 66 (-1)
  3. Tottenham 53 (-1)
  4. Arsenal 52 (-1)...