FA Cup
308

United izbacio Arsenal u osmoj uzastopnoj pobjedi Solskjaera, Kolašincu 90 minuta

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u osminu finala FA Cupa nakon što su na Emiratesu pobijedili ekipu Arsenala rezultatom 3:1.

Od početka utakmice United je nametnuo svoj ritam i već u 11. minuti Cech je spasio gol nakon pokušaja Pogbe. Ipak, spasa mu nije bilo nakon pola sata igre kada je Sanchez na asistenciju Lukakua doveo Crvene vragove u vodstvo.

Samo dvije minute kasnije sjajni Lukaku je neuobičajeno upisao još jednu asistenciju, a ovaj put egzekutor je bio Lingard.

Nadu za Topnike donio je Aubameyang, koji je iskoristio dodavanje Lacazettea dvije minute prije odlaska na odmor i smanjio na 1:2. U sudijskoj nadoknadi je Mustafi propustio veliku priliku za izjednačenje pa promjene rezultata nije bilo.

Krenuo je Arsenal u nastavku po izjednačenje, a dvije najveće prilike propustili su Ramsey i Lacazette. Kazna za promašaje uslijedila je osam minuta prije kraja meča kada je Martial pokupio odbijenu loptu i poslao je u mrežu domaćina za konačnih 1:3. Ovo je bila ujedno osma uzastopna pobjeda Olea Gunnara Solskjaera u svim takmičenjima otkako je preuzeo tim od Josea Mourinha.

Bh. defanzivac Sead Kolašinac je igrao svih 90 minuta za poraženu ekipu, a u 86. minuti je dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja.