Vraćanje derbiju starog sjaja
0

Ulaznice za Horde zla i Manijake za derbi šest KM

Sarajevo-x.com
Uprava FK Sarajevo odredila je cijene ulaznica za predstojeći gradski derbi sa Željezničarem, koji će biti odigran u subotu, 7. maja, na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Cijena karte za zapadnu tribinu iznosit će 12 KM, a za istočnu 10 KM. Najinteresantnija vijest za najvatranije navijače oba tima je cijena ulaznice za sjevernu i južnu tribinu. Kako nam je potvrdio direktor FK Sarajevo Edin Prljača, ulaznice za obje tribine bit će jednake i koštat će šest KM.

U razgovoru za portal Sarajevo-x.com Prljača je ovakvu odluku obrazložio željom "da se derbiju vrati stari sjaj kakav je imao i prije".

"Sve radimo u interesu derbija. Želimo vratiti stari sjaj, a za to su nam potrebni navijači oba tima. Naravno da se nadamo da će naših navijača biti više, ali za potpun ugođaj potrebni su navijači oba kluba", rekao je Prljača za Sarajevo-x.com.

Podsjećamo da su cijene ulaznica i prostor na stadionima predviđen za gostujuće navijače u prethodnim godinama bile kamen spoticanja uprava oba tima, a navijači su se često odlučivali na bojkot utakmica.

Vidjet ćemo kakve će reakcije izazvati ovakva odluka UO FK Sarajevo i hoće li postići željeni efekat - što više navijača na našem najvećem stadionu.