Baraž za Euro
0

Ukrajinski stručnjak o Pjaniću i Džeki: Najbolji dani su daleko iza njih, zajedno imaju 70 godina

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ukrajinski nogometni stručnjak Jurij Gura je u razgovoru za tamošnje medije govorio o utakmici baraža protiv Bosne i Hercegovine.

Između ostalog je govorio i o najvećim zvijezdama bh. reprezentacije Miralemu Pjaniću i Edinu Džeki te je rekao da su najbolji dani daleko iza njih.

Ipak, ovaj 47-godišnji stručnjak koji je posljednji angažman imao u Oleksandriji ne želi potcjenjivati Zmajeve uoči susreta u Zenici.

"BiH je država koja je nekad bila u sklopu bivše Jugoslavije i koja je oduvijek bila poznata po nogometnim talentima, gotovo svi bh. igrači igraju na poprilično visokom nivou tako da njihovo potcjenjivanje ne dolazi u obzir. BiH je uravnotežena reprezentacija i ima nekoliko jakih strana, agresivno igraju u napadu i pouzdani su u odbrani", rekao je Gura za tamošnje medije te dodao:

"Siguran sam da u Zenici neće biti nimalo lako i naši momci moraju utakmici pristupiti hladne glave i vrelog srca. Što se tiče Miralema Pjanića (33) i Edina Džeke (37), najbolji dani su daleko iza njih. Oni zajedno imaju 70 godina, vrijeme čini svoje, ali ne zavisi sve u igri bh. tima samo od njih".

Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina - Ukrajina se igra 21. marta u Zenici na stadionu Bilino polje sa početkom u 20:45 sati.