Pomiješane emocije
28

Ukrajinci u šoku nakon što su se uvjerili na šta liči stadion Maksimir

D. Be.
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Otkako su doputovali u Zagreb, ukrajinski novinari marljivo i vrlo objektivno izvještavaju o večerašnjoj utakmici između Dinama i Šahtara.

Svojim su čitateljima prenijeli sve što su mogli i znali o Dinamu i hrvatskom nogometu, a u oko im je upalo i maksimirsko ruglo. Baš kao svojedobno i Talijanima uoči gostovanja Atalante, prenosi 24sata.hr.

Tako su na ukrajinskom portalu Sport osvanule fotografije oronulih maksimirskih tribina, konstrukcija koje ne ulijevaju povjerenje da će izdržati susret, a dopisnik spomenutog portala je uz doista otužne prizore napisao:

"Maksimirski stadion, smješten odmah uz istoimeni park, ostavio je na nas pomiješane emocije. Glavnu nogometnu arenu u Hrvatskoj teško je nazvati modernom i komfornom. Nema krova, tribine su udaljene od igrališta, te je očito da je rekonstrukcija stadiona očajno potrebna. Sadašnje stanje stadiona osobito je depresivno po kiši", napisao je, ali je ipak pronašao i ljepšu stranu priče.

"S druge strane, Maksimir je kultno mjesto. Strastveni Dinamovi navijači uvijek na njemu stvaraju nezaboravnu atmosferu. Također, dom je hrvatske nacionalne reprezentacije, te je praktički neosvojiva tvrđava", ističe u članku naslovljenom Uporna bitka na hrvatskoj kiši.