Ganac je junak dana
0

Ujutro letio iz Obale Slonovače u Španiju, a navečer Barcelonu izbacio iz Kupa kralja

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Barcelone nastavili su nizati loše rezultate ove sezone, a sinoć su nakon drame i produžetaka eliminisani iz španskog Kupa kralja.

Bolji od Barcelone bio je Athletic Bilbao s 4:2 te je tako prošao u polufinale Kupa kralja, a glavni junak je bio nogometaš iz Gane Iñaki Wlliams.

U regularnih 90 minuta rezultat je bio 2:2 nakon što je Athletic vodio preko Guruzete, da bi Lewandowski i Yamal kreirali preokret Barce, a poravnanje Athleticu donosi Sancet u 49. minuti.

Inaki Williams u igru je ušao u 60. minuti, a u produžecima, u 107. minuti postiže ključni gol za vodstvo svog tima od 3:2, da bi u sudijskoj nadoknadi, u 121. minuti, asistirao bratu Nicu Williamsu za konačnih 4:2.

Interesantno je da je Inaki jučer ujutro letio iz Obale Slonovače u Španiju, a već navečer je stigao da uđe u igru na ovom meču i eliminiše Katalonce iz Kupa Kralja.

Williams je u Obali Slonovače igrao na Afričkom kupu nacija s reprezentacijom Gane, koja je šokantno eliminisana već u grupnoj fazi iako je važila za jednog od favorita na prvenstvu kontinenta.