Hrvatski nogometni savez
0

Uhapšen sekretar Udruženja prvoligaša zbog davanja mita

FENA
Neven Šprajcer
Neven Šprajcer
Sekretar Udruge prvoligaša Neven Šprajcer uapšen je danas po nalogu USKOK-a zbog davanja mita bivšem potpredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Željku Širiću, doznaje se od izvora bliskog istražiteljima.

Isti izvor Hini je kazao kako se do kraja dana očekuje privođenje Šprajcera u USKOK, a sutra kod suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Šprajcerovo uhićenje rezultata je proširene istrage protiv Širića koji je zajedno s predsjednikom sudačke komisije Stjepanom Djedovićem nedavno uhićen zbog primanja 30.000 eura mita za pošteno suđenje od uskokovog pouzdanika predsjednik splitskog Hajduka Hrvoja Maleša.

Šprajcera se navodno sumnjiči da je Širiću također davao novac za pošteno suđenje NK Karlovcu u vrijeme dok je bio tajnik tog kluba.

Mediji pišu da je nakon uhićenja Širića na adresu USKOK-a stiglo anonimno pismo "nezadovoljnog nogometaša" u kojem se čelnike karlovačkog nogometnog kluba, među kojima i Šprajcera, optužuje da su kupili ulazak u prvu ligu. Šprajcer je te optužbe proteklih dana odbacio.

U USKOK-u o najnovijem uhićenju u hrvatskom nogometu, kao ni o proširenju istrage protiv Širića za sada nisu željeli ništa reći, no za sutra su najavili saopćenje.

Šprajcer je, inače, vršitelj dužnosti Udruge prvoligaša i predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije te je kao takav bio na jučerašnjoj skupštini HNS-a na kojoj su razriješeni Širić i Djedović.

Širić je pod policijskom istragom i zbog sumnje da je pomogao da više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, stekne više i visoko obrazovanje, što im je mogao omogućiti kao profesor na osječkom fakultetu.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo jučer je saopćilo da je kriminalističko istraživanje pokrenuto nakon medijskih napisa ali i na osnovu ranijih saznanja iz drugih izvora.