Nogomet
0

Skupština HNS-a: Bez glasanja o povjerenju Markoviću

FENA
Na današnjoj redovitoj skupštini Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) nije se glasalo o povjerenju predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću, a nakon što taj prijedlog nije uvršten u dnevni red dio delegata napustio je sjednicu.

Na skupštini je učestvovao 51 od 52 zastupnika, a predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš istaknuo je da se napokon mora raspraviti o kriminalu u sportu.

"Potpredsjednik saveza je u zatvoru, a sudijska komisija je raspuštena zbog primanja mita, a mi govorimo o farbanju kuće bez temelja. Nadam se da će UEFA-in delegat koji prati ovu sjednicu prenijeti svojim šefovima da je potpredsjednik Saveza u zatvoru zbog korupcije", rekao je Maleš.

Skupštini se obratio i predstavnik NS Splitsko-dalmatinske županije Nikola Tokić, koji je rekao da je situacija u hrvatskom nogometu očajna, te pozvao predsjednika Vlatka Markovića i glavnog sekretara Zorislava Srebrića da odstupe.

Nakon toga pozvao je sve istomišljenike da napuste sjednicu Skupštine, što su učinili Maleš i još neki protivnici sadašnjeg vodstva HNS-a.

To je potaknulo izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, kojeg se smatra najmoćnijim čovjekom u hrvatskom nogometu, da održi govor u kojem je one koji su napustili sjednicu nazvao "luzerima" (gubitnici). Ponovio je optužbu da je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš tražio od njega da Hajduku pusti da osvoji Kup, budući da će Dinamo ionako biti prvak.

"Ovi koji su otišli razmišljaju samo o novcu HNS-a. Vlada treba pomoći hrvatskom sportu, ali moramo raditi zajedno. Problem nije u ljudima koji su ostali na Skupštini", zaključio je Mamić.

Podsjećamo, prije desetak dana zbog primanje mita i zloupotrebe položaja i ovlasti uhapšeni su dopredsjednik HNS-a i bivši nogometni sudija Željko Širić, te predsjednik Sudijske komisije Stjepan Djedović. Širić i Djedović uhapšeni su nakon što su od prikrivenog USKOK-ova saradnika, a riječ je o predsjedniku Hajduka Hrvoju Malešu, uzeli 30.000 eura za suđenja na utakmicama prve Hrvatske nogometne lige.