Nogomet
0

UEFA pokrenula istragu zbog tučnjave na Mestalli

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Evropska nogometna federacije (UEFA) pokrenula je istragu zbog masovne tučnjave nogometaša nakon uzvratne utakmice Lige prvaka između Valencije i Intera na stadionu Mestalla.

U tučnjavi koja je izbila neposredno nakon posljednjeg sudijskog zvižduka najgore je prošao Interov Nicolas Burdisso kojem je David Navarro slomio nos. Izgred je počeo naguravanjem Carlosa Marchene i Burdissa, a Navarro, koji nije ni ulazio u igru, s klupe se zatrčao u argentinskog igrača i nokautirao ga. Nekoliko igrača Intera je zatim potrčalo za Navarrom, a izmjena udaraca se nastavila u tunelu prema svlačionici.

Golman Intera zatim je ušao u svlačionicu Valencije, a zaštitari su jedva zadržali Luisa Figa i Estebana Cambiassa da učine isto. Španski mediji navode da Navarro nije ni bio u svlačionici, već da je s terena istrčao izvan stadiona.

"Navarro je jako pogriješio jer se umiješao u okršaj Marchene i Burdissa, a zatim su se uključili gotovo svi igrači. Nadam se da nas neće strogo kazniti", rekao je trener Valencije Quique Sanchez Flores.