Nogomet
0

UEFA oslabila CSKA prije meča protiv Bešiktaša

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Moskovski CSKA će u utorak navečer imati priliku ostvariti veliki uspjeh, plasirati se u osminu finala Lige prvaka, no put prema tom cilju im je otežan.

Po sedam bodova u grupi B imaju Wolfsburg i CSKA Moskva, s tim da njemački prvak na svom terenu dočekuje Manchester United u zadnjem kolu, dok Moskovljani gostuju kod turskog prvaka koji se bori za treće mjesto i nastup u Evropskoj ligi.

No, Evropska nogometna federacija (UEFA) je kaznila CSKA suspenzijom njihova dva nogometaša. Utakmicu u utorak neće moći igrati standardni prvotimci Sergej Ignaševič i Aleksej Berezucki. Krivica za to nije na samim nogometašima, već na ljekarskoj ekipi, odnosno na klupskom nivou, jer nisu prijavili korištenje lijeka od strane ta dva nogometaša.

Medicinska služba kluba je Ignaševiča i Berezuckija liječila Sudafedom, preparatom koji je na listi nedopuštenih sredstava UEFA-e, a povod je bila "banalna" prehlada.

Za ovu utakmicu kladionica Bet-at-home nudi sljedeće kvote: Za pobjedu domaćina 2,45, za remi 3,30, a za pobjedu gostiju 2,75, čime Bešiktašu kao domaćinu daje veće izglede.