{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UEFA organizira Balkanski kup od 2018. godine, učestvovat će zemlje bivše Jugoslavije

24.7.2016. u 10:37
369
172
UEFA organizira Balkanski kup od 2018. godine, učestvovat će zemlje bivše Jugoslavije
369
UEFA organizira Balkanski kup od 2018. godine, učestvovat će zemlje bivše Jugoslavije
Osnivanje zajedničke lige na području Balkana sve je izvjesnije, a to je potvrdio i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza koji je u intervjuu za Arenu Sport iznio i pojedine detalje sa posljednjeg sastanka čelnika UEFA-e i nacionalnih saveza.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na sastanku su bili predstavnici 13 nacionalnih saveza i njima je predstavljen format Balkanskog kupa, odnosno regionalnog takmičenja u kojem bi nastupali predstavnici zemalja bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i Makedonija). Takmičenje bi se igralo između februara i maja, a nagrade bi bile jako dobre za uslove na ovim prostorima. Planira se da liga/kup počne od sezone 2018/19.

"Prije nešto više od mjesec dana imali smo sastanak u Moskvi gdje su bili predstavnici 13 nacionalnih saveza. Tu nam je iz UEFA-e predstavljeno kako bi moglo u budućnosti da funkcioniše. Oni su to nazvali Balkanski kup i to bi trebalo početi u sezoni 2018/19. Razgovori su još u toku, ali tu bi učestvovali klubovi iz šest zemalja: Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske s tim što ne bi svi imali isti broj predstavnika već bi to bilo različito u zavisnosti od kvaliteta lige", kazao je Kokeza.

Prema riječima predsjednika FS Srbije šampion tog takmičenja dobio bi 2,5 miliona eura, dok bi prvih 10-ak klubova dobilo minimalno po 700 hiljada eura. Dodao je da takmičenje ne bi ugrožavalo domaća prvenstva.

"Važno je naglasiti da to ne bi ugrožavalo domaća takmičenja i išlo bi paralelno sa domaćim takmičenjima. To bi se igralo između februara i maja. Nagrade za to takmičenje nisu male. Prvak bi zaradio oko 2,5 miliona eura, dok bi u prvih osam ili 10 ekipa, mislim da sam dobro zapamtio, svi dobili minimalno 700 hiljada eura što je jako veliki budžet za klubove sa bivše Jugoslavije", otkriva Kokeza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: