Nogomet
0

UEFA: Nema govora o zavjeri protiv Chelseaja

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Generalni sekretar Evropske nogometne federacije (UEFA) David Taylor s gnušanjem je odbacio teoriju zavjere protiv Chelseaja i engleskog finala Lige prvaka.
  • Ako posrijedi ima ikakva zavjera, onda je to svakako ona medijska protiv UEFA-e. Čini me to vrlo bijesnim. Moram priznati, jako sam iznerviran, jer sve je to hrpetina smeća - rekao je prvi operativac organizacije kojoj je na čelu nekad ponajbolji nogometaš na svijetu, Francuz Michel Platini.

Taylor je osobno nazočio uzvratnome polufinalnom dvoboju Chelseaja i Barcelone na Stamford Bridgeu u srijedu, gdje se mogao uvjeriti u niz grešaka norveškog suca Øvrebøa, od kojih su gotovo sve išle na štetu londonskog kluba.

Taylorovo je mišljenje u engleskim medijima podržao i Graham Poll, bivši engleski sudija s najvećeih UEFA-inih takmičenja.

  • Sudio sam pod UEFA-om 13 dugih godina. Od toga sam 11 godina bio u stalnom svakodnevnom kontaktu s 30-oricom najboljih sudija. Moram reći da ama baš nikad nisam doživio niti najmanju sugestiju u smislu da bi “nekome bilo dobro pomoći da pobjedi zbog viših interesa”. Nikad nije traženo od mene da sudim u nečiju korist. Uvjeravam vas - prenose Pollovu izjavu na BBC-ju.

  • Ništa u životu ne bih mogao garantovati, jer uvijek čovjeka može šokirati nešto što niti u snu ne očekuje. Ipak, s 99.9-postotnom sigurnošću ovdje mogu jamčiti da se od norveškog suca nije ništa tražilo. To su u UEFA-i ne događa.