Italijani izvan sebe
197

UEFA na probi monitora ispisala rezultat: Hrvatska-Španija 2:2

Klix.ba
Nekoliko sati prije početka odlučujućih utakmica u grupi C UEFA-ini radnici testirali su ekrane na kojima su tokom utakmice ispisani rezultati. Slučajno ili ne, napisali su da će utakmica između Španije i Hrvatske biti završena rezultatom 2:2 koji bi Italiju izbacio iz daljnjeg takmičenja.

Ova nespretna simulacija rasplamsala je priče u Italiji, koje poprimaju sve veće razmjere, da su Španija i Hrvatska dogovorile rezultat koji će odvesti ove dvije ekipe u četvrtfinale Evropskog nogometnog prvenstva.

Novinar talijanske Gazzette dello Sport prisustvovao je probi ekrana te je brže-bolje na svojoj internet stranici objavio vijest da je i UEFA upoznata sa navodnim dogovorom Španaca i Hrvata.

Osim rezultata vidi se i ko će biti strijelci. Torres će dovesti Špance u vodstvo, a izjednačit će Mandžukić. U drugom poluvremenu strijelac će biti Jelavić, a Iniesta će postaviti konačan rezultat.

Kako će biti ostaje da se vidi večeras kada su na programu utakmice grupe C. Pored susreta Španija-Hrvatska, sastaju se Italija i Irska.