|

UEFA izbacila Malagu iz Evrope za sljedeću sezonu

UEFA izbacila Malagu iz Evrope za sljedeću sezonu
87
T
Totalsport
21.12.2012. u 16:56
7
komentara
87

dijeljenja
UEFA izbacila Malagu iz Evrope za sljedeću sezonu
Europska nogometna organizacija (UEFA) objavila je na svojoj službenoj internetskoj stranici kazne klubovima neplatišama, među kojima su splitski Hajduk i Osijek, te učesnik osmine finala Lige prvaka – Malaga.
"Klub je izbačen iz sljedećeg UEFA-inog takmičenja za koje se kvalificira u naredne tri sezone, ukoliko ne podmiri do 31. marta 2013. godine sva dugovanja koja je UEFA-in istražitelj zabilježio. Klub je ujedno kažnjen i novčanom kaznom u visini 80 hiljada eura, od čega je polovica zasada neaktivna. Spomenuta polovica postat će aktivna ukoliko klub do 31. marta 2013. godine ne podmiri sva dugovanja prema UEFA-inim pravilima.", stoji u objašnjenju za splitski Hajduk, a gotovo identični tekst vrijedi i za Osijek.

"Klub je izbačen iz sljedećeg UEFA-inog takmičenja za koje se kvalificira u naredne tri sezone, ukoliko ne podmiri do 31. marta 2013. godine sva dugovanja koja je UEFA-in istražitelj zabilježio. Klub je ujedno kažnjen i novčanom kaznom u visini 100 hiljada eura."

UEFA je bila "blaga" prema hrvatskim klubovima, ako te kazne usporedimo s Malagom, koja je ovog mjeseca izborila osminu finala Lige prvaka.

"Klub je izbačen iz sljedećeg UEFA-inog takmičenja za koje se kvalificira u naredne četiri sezone. Nadalje, Malaga će biti izbačena i iz narednog UEFA-inog takmičenja u naredne četiri sezone, ukoliko do 31. ožujka ne podmiri sva dugovanja prema nogometnim klubovima, zaposlenicima, te poreznoj upravi. Malaga se također kažnjava novčanom kaznom od 300.000 eura."

Podsjetimo, Malaga je preko ljeta zapala u financijske poteškoće kada su katarski vlasnici odlučili povuči svoj kapital, pa je osim rasprodaje morala i isplatiti sva dugovanja, za koja, naravno nije imala novaca.

Recimo i da je i ove sezone Malaga na najboljem putu da osigura nastup u Ligi prvaka i iduće sezone, s obzirom da igra sjajno i trenutno drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za najjače klupsko nogometno takmičenje Evrope.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...