Nogomet
4

UEFA dopustila Fenerbahçeu nastup u Ligi prvaka

Totalsport
Iz turskoga nogometnog kluba Fenerbahçea, prošlosezonskog doprvaka, objavili su da im je Europska nogometna federacija (UEFA) dala zeleno svjetlo na nastup u Ligi prvaka iduće sezone.

Istu su čast Turci iznenada izgubili prošle sezone zbog skandala o namještanju utakmica koji je šokirao Europu: 92 turska nogometna dužnosnika pritvorena su zbog sumnji u namještanje nekoliko desetaka utakmica u prvoj i drugoj ligi tokom sezone 2010/11, među njima i hvaljeni Fenerov predsjednik Aziz Yildirim, koji i dalje čeka presudu u sudskom procesu koji još traje.

"UEFA-ina Kontrolna i disciplinska komisija dopustila nam je nastup u trećem pretkolu Lige prvaka dolazeće sezone", priopćili su iz kluba.

Nekako paralelno Sportski arbitražni sud (CAS) dopustio je nastup Bursasporu u kvalifikacijama za Europa ligu. UEFA je peti najbolji turski klub u prošloj sezoni prvotno izbacila iz natjecanja u idućoj sezoni zbog duga spram njihova bivšeg zambijskog nogometaša Collinsa Mbesume. CAS je suspenzivnu kaznu pretvorio u novčanu: Bursaspor će morati platiti 250.000 eura.